Gisteravond heeft Bayern München zich door een 1-0 overwinning op Wolfsburg geplaatst voor de kwartfinale van het belangrijkste bekertoernooi in Duitsland. Geen opmerkelijk nieuwsbericht, de veelvraat van het Duitse voetbal is dit aan haar stand verplicht. Niets minder dan de treble wordt verwacht van Carlo Ancelotti en zijn mannen. Op weg naar de finale zou Bayern dit seizoen kunnen stuiten op het kleinere broertje, 1860 München. De club waar de Allianz-Arena mee gedeeld wordt, speelt namelijk vanavond in de achtste finale tegen TSV Lotte.

1860 München werd in 1848 opgericht, maar al snel als club verboden wegens republikeinse activiteiten. Vervolgens werd de sportclub in 1860 opnieuw opgericht. In 1889 kwam de naamsverandering naar Turnverein München von 1860, waarna in 1899 een voetbalafdeling werd opgericht. Inmiddels spelen ‘die Löwen’ het langst onafgebroken in de 2. Bundesliga. Deze statistiek staat opnieuw onder druk, aangezien ook dit seizoen tegen degradatie gestreden wordt. Vanavond is de uitgelezen mogelijkheid om het kleurloze seizoen van glans te voorzien. De selectie van trainer Vitor Pereira (kampioen met FC Porto in 2012 en 2013) neemt het op tegen het bescheiden Sportfreunde Lotte. SFL neemt momenteel de zevende plek in op de ranglijst van de 3.Liga. 1860 is er dus veel aan gelegen om vanavond op bezoek in het FRIMO-stadion de kwartfinale te bereiken. Dit levert niet alleen de gewenste financiële injectie en nodige media-aandacht op, maar misschien ook een droomloting. Mocht 1860 winnen, dan kan er een volgende ‘München-derby’ uit de koker rollen. De laatste keer dat deze wedstrijd gespeeld werd, is alweer negen jaar geleden. Destijds werden de rivalen aan elkaar gekoppeld in de kwartfinale van de DFB-pokal. Die Löwen hielden destijds knap stand tot in de extra tijd, maar Frank Ribery zorgde met een Panenka-penalty dat Bayern zich kwalificeerde bij de laatste vier. Na overwinningen tegen Wolfsburg en Borussia Dortmund werd uiteindelijk de DFB Pokal veroverd.

Vanavond zullen de ogen voornamelijk gericht zijn op Ivica Olic. Na betrokken te zijn bij een gokschandaal, heeft hij zijn oude vorm gevonden. De vurige wens van de 1860-fans is dan ook dat hij zijn club naar de kwartfinale schiet zodat de Allianz-Arena er op de dag van de derby weer rood-blauw uit zal zien.

Laat een Reactie achter