Op vrijdag de dertiende was het zover. Met het eerste elftal van AVW’66 vertrokken we naar Liverpool. Zonder zelf een bal aan te raken, werd het een weekend waarbij voetbal een grote rol speelde. Uiteraard in combinatie met stappen en drank. We vertrokken die dag om half zeven richting Schiphol waar we om kwart over tien wegvlogen. Bij vertrek vanaf Schiphol deed vrijdag de dertiende zijn naam eer aan. Terwijl de spelers na een aantal biertjes rustig en netjes op tijd in het vliegtuig zaten, miste de gehele staf (op de verzorger na) de vlucht. Dat was een opmerkelijke situatie aangezien we met zijn allen ruimschoots op tijd op Schiphol aankwamen.  Gelukkig kon de staf laat in de avond alsnog aansluiten in Liverpool met een avondvlucht.

Toen de spelers aankwamen in Liverpool vertrokken we met een pendelbus naar het Hatters Hostel. Het hostel lag op loopafstand van het centrum van Liverpool. Het hostel beviel prima waarbij een ontbijt mogelijk was en een pouletafel aanwezig. Al was er wel een vrij luidruchtig persoon die de rust af en toe verstoorde in het hostel, één of andere Pavel uit Tsjechië. In het centrum hebben we ons de vrijdag en zaterdag vermaakt in kroegen met grote tv schermen. Met name de sports bar McCooley’s is een aanrader! Daar hebben we onder andere Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion, Swansea City – Arsenal en Leicester City – Chelsea gekeken en meerdere avonden gegeten. Een leuke bijkomstigheid was de verjaardag van een speler. Dit leverde op de vrijdag shotjes op in verschillende kroegen.

Matchday!


Op de zondag stond de wedstrijd Everton – Manchester City op het programma. Ruim twee uur voor de wedstrijd kwamen we aan bij Goodison Park waarna we met zijn allen The Peoples Pub in zijn gegaan. Hier hebben we een aantal biertjes gedronken en gekeken naar hoogtepunten van spectaculaire wedstrijden uit de historie van Everton. Toen we uit het café gingen, kwamen we heel toevallig de hoofdperschef van Everton tegen. Hij wilde ons graag op de foto zetten en tweette dit op het officiële twitteraccount van Everton. Deze tweet werd vervolgens overgenomen door het Algemeen Dagblad. Verder vertelde de perschef dat wanneer het resultaat goed zou zijn, hij ons na afloop van de wedstrijd zou bellen. Hij zou dan een verrassing hebben.

Team voetbalreis Liverpool - FC Libero

Na rustig de plekken in het stadion opgezocht te hebben, begon de warming up en vervolgens de wedstrijd. Hoewel Manchester City verreweg het meeste balbezit had, was Everton zeer effectief. Everton won de wedstrijd met 4-0 door doelpunten van Lukaku, Mirallas, Davies en Lookman. Wat opviel was dat de sfeer heel gemoedelijk was. Er zat veel familie op de tribune en er was niet echt een bepaalde fanatieke kern te ontdekken. Na de spectaculaire 4-0 zege van Everton belde de perschef opgetogen terug. Hoewel diverse spelers uit het team al richting het hostel gingen, waren er nog voldoende spelers aanwezig voor de verrassing… Ronald Koeman kwam vlak bij het veld langs en schudde iedereen de hand. Dit was het slotstuk op een mooie voetbalwedstrijd.

Team voetbalreis Liverpool - FC Libero

Een aantal spelers gingen na de wedstrijd met de bus terug naar het hostel. Toen de overvolle bus aan kwam, maakten ze wat opmerkelijks mee. Een op het oog chagrijnige man, mogelijk supporter van Manchester City, kroop voor in de rij van de bus en ging de bus in zonder te betalen. Het maakte volgens hem niet uit of hij wel of niet betaalde. De buschauffeur dacht hier anders over en wachtte met rijden totdat hij de bus verliet. Toen hij een stap uit de bus gezet had, deed de buschauffeur de deur dicht en ging rijden. Nadat we terugkwamen in het hostel gingen we eigenlijk direct weer weg naar McCooley’s. Manchester United – Liverpool stond op het punt te beginnen. In een sfeervol café met enerzijds Liverpool supporters en anderzijds Manchester United supporters werd het een mooie wedstrijd. Er werd over en weer gezongen maar wel met respect voor elkaar. De wedstrijd eindigde in 1-1. Dit gelijke spel leverde voor een aantal van ons ook nog een mooie bonus op. Door de overwinningen van Everton, Feyenoord, Ajax en het gelijkspel van Manchester United – Liverpool werd een gezamenlijke Unibet gewonnen.

The Reds


De maandag was de laatste dag van onze reis. Nadat we om elf uur het hostel verlieten, vertrokken we richting Anfield. Hier hebben we voor 15 pond een stadiontour gedaan. Ondanks dat het stadion verbouwd werd, hebben we toch veel gezien. Zo zagen we onder andere de persruimte, de tijdelijke kleedkamers en uiteraard de tribunes en het veld. Toen we langs het veld liepen werd het lied ‘You Never Walk Alone’ opgezet om meer sfeer aan te brengen in de rondleiding. Uiteindelijk was de stadiontour absoluut de moeite waard en een mooie ervaring. Na de stadiontour hebben we nog het museum bezocht waar veel prijzen te vinden waren. Tevens was er een Steven Gerrard collectie. Met onder andere shirts en schoenen die hij gedragen heeft. Vervolgens vertrokken we naar het vliegveld. Na de vlucht, waarbij nu de staf wel aanwezig was, gingen we met de trein terug naar huis. Het was een mooie voetbalreis!

Team voetbalreis Liverpool - FC Libero

Laat een Reactie achter