Ergens half september moet het geweest zijn. Als liefhebbers van het Engelse voetbal keken we met z’n drieën reikhalzend uit naar de definitieve wedstrijdschema’s voor november. Toen Thijmen, Joeri en ik zagen dat de FA de kraker Leeds United – Newcastle United verschoven was naar zondag 20 november, waren we er zeker van dat we dat weekend het kanaal over zouden steken. Het feit dat er in de lagere divisies ook nog een volledige speelronde ingeroosterd was op de dinsdagavond, zorgde ervoor dat we op vrijdag 18 november van Amsterdam naar Manchester vlogen en op de woensdagavond een retourvlucht boekten.

Al vrij snel stond onze trip vast: zaterdag 19 november Derby County – Rotherham United, zondag 20 november dus Leeds United tegen de Magpies en op dinsdag 22 november kozen we voor York City tegen Lincoln City in de Vanarama League. Door het vroegtijdig boeken van de vluchten en hostels leken we een relatief goedkoop weekend tegemoet te gaan. In de praktijk bleek dit echter tegen te vallen, maar later meer hier over.

Sprookjesachtig Nottingham

De sprookjesachtige omgeving van Nottingham - FC Libero
De sprookjesachtige omgeving van Derby

Aangekomen op het vliegveld van Manchester vertrokken we meteen met de trein richting Nottingham, waar we ons ’s avonds en ’s nachts hebben ondergedompeld in het nachtleven van deze sprookjesachtige stad. De film ‘Peter Pan’ is opgenomen in Nottingham, maar het filmen van het uitgaansleven van Nottingham zal wellicht voor nóg meer kijkcijfers zorgen. Het uitgaanspubliek kenmerkt zich door vrouwen met (in sommige gevallen te) korte rokjes, mannen met polo’s met veelal dichte knoopjes en etablissementen die een vermenging zijn van een hippe club en traditionele pub. Al met al genoeg te zien en te doen in Nottingham.

Alle ballen op Danny

DCFC megastore - FC Libero
DCFC megastore is natuurlijk ook aanwezig

Zaterdagochtend arriveerden we al vroeg bij het Ipro-Stadium van Derby County. Per 1 januari stopt overigens de sponsorovereenkomst tussen Derby County en Ipro, waardoor het stadion weer haar oude -en in de volksmond nog steeds gehanteerde- naam ‘Pride Park’ terug zal krijgen. Pride Park Stadium werd gebouwd in 1997 en officieel geopend door Queen Elizabeth. De belangrijkste reden om vroeg bij het stadion te zijn, was het feit dat de handbagage tijdens de wedstrijd ergens opgeborgen dient te worden. Dat dit verzoek niet heel gebruikelijk is, kwam tijdens de vorige voetbaltrip duidelijk tot uiting. Gevolg was dat de koffer de wedstrijd Wolverhampton Wanderers- Hull City heeft doorgebracht onder een old school hamburgerkraam. Na vroegtijdig mailcontact met Derby County bleek het mogelijk te zijn om de koffers deze keer bij de receptie achter te laten, waardoor we op de vroege ochtend al een blik konden werpen in de luxe lounges van het stadion. Aangezien er nog zo’n 4 uur te gaan waren hebben we vervolgens al lopend de prachtige omgeving rondom het stadion bewonderd om vervolgens in het centrum van deze stad in de East Midlands uit te komen. De aantrekkingskracht van de stad Derby viel erg tegen. Het straatbeeld werd vooral gedomineerd door de vele wedkantoren. Om de spanning tijdens de wedstrijd wat te vergroten, werd ingezet op een doelpunt van de topscorer van Rotherham United , Danny Ward. Alle ballen op Danny dus!Pride park - FC Libero

Toen de wedstrijd om 15.00 uur in gang werd gezet bleek Derby County over een trouwe supportersschare te beschikken. De wedstrijd tegen de troosteloze nummer laatst van het Championship werd ondanks een slechte competitiestart van ‘The Rams’ door meer dan 28.000 fans bezocht. Al snel bleek dat manager Steve McClaren over een goede selectie beschikt. Het team bevat een mix van ervaren toppers met Premier League-ervaring als Darren Bent, Bradley Johnson en Scott Carson aangevuld met jeugdinternationals als Will Hughes en Tom Ince. De wedstrijd was al snel beslist door doelpunten van Bent en Ince die ook nog een strafschop miste. Een attractieve wedstrijd met 3-0 als uitslag. Derby County heeft hiermee de weg naar boven ingezet en zal naar verwachting nog een gooi doen naar de play-off plekken. Rotherham zal met deze selectie weinig punten vergaren en waarschijnlijk niet kunnen ontkomen aan degradatie. Ook in Derby slaagde de ploeg er niet in om een vuist te maken, met verdediger Greg Halford als meest negatieve uitschieter. Halford slaagde er in om werkelijk waar elke bal het stadion uit te schieten, dan wel bij de tegenstander in te voeten te spelen. 0 doelpunten van Rotherham dus, 0 doelpunten van Danny Ward en 0 pond in onze portemonnee..

Lees binnenkort deel twee van de trip door het voetbalgekke Engeland waarbij een bezoek aan Leeds met de wedstrijd Leeds United – Newcastle United op het programma stond.

Laat een Reactie achter